header twan en twan
CNC-gestuurde opdeelzaagmachine operationeel
Na een week van opbouw, training en proefdraaien kunnen we met trots vermelden dat onze nieuwe cnc-gestuurde opdeelzaagmachine volledig operationeel is. De machine is onder andere uitgerust met Quick Opti voor een belading, productsortering en eenvoudige plaatoptimalisering. De oppervlakte van het basisframe is voorzien van geanodiseerde aluminium strips voor het gemakkelijk glijden en niet beschadigen van de panelen.

Rendabel

Het zaagplan bestaat uit één of meerdere opdeelschema’s, waarin orders zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld in de beschikbare plaatmaten. Bij het opdelen van plaatmaterialen in de benodigde panelen ontstaan reststroken. Om het opdeelverlies te minimaliseren wordt een volautomatisch computerprogramma voor plaatoptimalisatie gebruikt. Het programma selecteert in korte tijd een zaagplan op basis van de berekening van de laagste kosten per vierkante meter. Deze kosten zijn opgebouwd uit materiaalkosten, zaagkosten en instelkosten.

Nauwkeurig

Tot op één 10e van een millimeter kan het team van Twan & Twan nagenoeg alle types plaatmaterialen verzagen. Hiermee wordt een maximale nauwkeurigheid verkregen om aan de vraag te voldoen van complexe interieurprojecten.

Milieuaspect

Het opdeelverlies door handmatige opdeling bedraagt bij serieproductie gemiddeld 5% tot 10% van de totale hoeveelheid plaatmateriaal. Bij productie op projectbasis kan het opdeelverlies oplopen tussen 20% tot 30%. Plaatoptimalisering kan de hoeveelheid plaatresten met 10% tot 30% verminderen.

Twan & Twan Exclusive Interiors heeft met de komst van een opdeelmachine een volledig machinepark tot zijn beschikking om aan de kwaliteit van de klant te voldoen.

Bent u benieuwd wat we met deze machine voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Aanvullende informatie vindt u op www.twanentwan.nl
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.